Carte d’or pistacio fra frisko (2021)
Carte d’or pistacio fra frisko indeholder mono- og diglycerider af fedtsyrer, chlorophyll-kobber-kompleks, og vallepulver. Producenten oplyser at disse er af vegetabilsk eller syntetisk oprindelse. Derudover oplyses der at osteløben i vallen er fra ko og at isen er fri for alkoholiske bestanddele udover aroma.
Spørgsmål indsendt d. 5. september 2021
Hej
Jeg havde nogle spørgsmål vedrørende nedstående is fra Frisko.
Er følglende ingredienser af vegetabilsk eller animalsk oprindelse og er isene fri for alkoholiske bestanddele (udover aroma)?
- E471, E476, Valle og E160a i “Magnum mandel”
- E471, E476, Valle og E160a i “Magnum classic”
- E471, E476 og E160a i “Magnum mandel (440ml Vaniljeflødeis med mælkechokolade (28%) og mandelsplitter)”
- E471, E476 og E160a i “Magnum classic (440ml Vaniljeflødeis med mælkechokolade 28%)”
- E471, E476, E322 og vallepulver i “Magnum double gold caramel”
- E471, E442, E476 og vallepulver i white chocolate strawberry
- E471, E442, E476 og vallepulver i Magnum white chocolate and cookies
- E471, E160a, E476 og vallepulver i Magnum after dinner classic
- E471, E442, E476 og vallepulver i Magnum double chocolate hazelnut
- emulgatorer (mono- og diglycerider af fedtsyrer, ammoniumfosfatider) og vallepulver i Carte d’or salted caramel
- mono- og diglycerider af fedtsyrer, chlorophyll-kobber-kompleks og vallepulver i Carte d’or pistacio
- emulgatorer (mono- og diglycerider af fedtsyrer, ammoniumfosfatider) og vallepulver i Carte d’or triple chocolate
- emulgatorer (mono- og diglycerider af fedtsyrer, ammoniumfosfatider) og vallepulver i Carte d’or Stacciatella
Komme valle/vallekoncentrat i ovenstående i kontakt med osteløbe, og er osteløben fra kalv, svin eller mikrobiel?
Tak på forhånd
Spørgsmål besvaret d. 7. september 2021
Hej,
Mange tak for din henvendelse.
Alt som er nævnt i denne liste af is, kommer fra enten vegetabilske eller syntetiske kilder. Vallen og vallepulveret som vi anvender stammer fra ko. Derudover kan det også siges, at der ikke findes alkohol i isen, foruden det som er brugt til udvinding af aroma, hvilket svarer til en mængde mindre end 0,02% af isen.
Vallen kommer i kontakt med osteløbe, og denne kommer også fra ko.
Jeg håber dette har være behjælpeligt.
Hav en god dag!
Med venlig hilsen
Forbrugerkontakt, Frisko